فهرست مطالب

Interdisciplinary Journal of Virtual Learning in Medical Sciences
Volume:6 Issue: 3, 2015

  • تاریخ انتشار: 1394/07/08
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد اکبری بورنگ صفحات 1-7
    مقدمه
    عوامل تاثیرگذار بر نگرش کارآموزان، عاملی مهم بر موفقیت آموزشی دانشجویان می باشد. این مهم به ویژه در حوزه آموزش الکترونیکی، به دلیل نوپا بودن، از اهمیت دوچندانی برخوردار است. این پژوهش با هدف بررسی احساس حضور دانشجویان در دوره های الکترونیکی و رابطه آن با نگرش نسبت به دوره الکترونیکی طراحی و اجرا شد.
    روش ها
    این مطالعه یک پژوهش توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری، شامل استادان و دانشجویان دانشگاه های امیرکبیر، علم و صنعت، خواجه نصیرالدین طوسی و علوم و حدیث می باشد. نمونه مورد بررسی به شیوه طبقه ای تصادفی (650 دانشجو) انتخاب شد. جمع آوری اطلاعات با استفاده از پرسشنامه احساس حضور ایگروپ و نگرش نسبت به محیط الکترونیکی انجام شد. تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی به کمک SPSS نسخه 18 انجام شد.
    نتایج
    یافته ها نشان داد دانشجویان، احساس حضور بالاتر از متوسط داشته و به لحاظ حس واقعی و مشارکت، در سطح پایینی قرار دارند. بر حسب جنسیت، تفاوتی در احساس حضور دانشجویان مشاهده نشد اما احساس حضور آن ها بر حسب دانشگاه محل تحصیل متفاوت بود. بین سن دانشجویان و احساس واقعی بودن محیط الکترونیکی رابطه مثبت معناداری مشاهده شد. در بررسی رابطه بین احساس حضور دانشجویان و نگرش آنان نسبت به آموزش الکترونیکی نتایج نشان داد که تنها احساس واقعی بودن تبیین کننده نگرش دانشجویان به آموزش الکترونیکی است و سایر مولفه ها از لحاظ آماری، نقش معناداری در تبیین متغیر ملاک نداشتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش و نقش احساس حضور بر نگرش دانشجویان، توجه به احساس حضور دانشجویان در محیط الکترونیکی بسیار ضروری است.
    کلیدواژگان: احساس حضور، نگرش، آموزش از دور، دانشجو، آموزش عالی
  • ماندانا گودرزی، محمد علی جوادی بورا، مهران فرج اللهی صفحات 8-19
    مقدمه
    پیشرفت فناوری و تاثیر آن در بستر اجتماعی باعث شد که حوزه بهداشت و درمان نیز از این تغییرات بی تاثیر نباشند. بنابراین هدف از انجام این پژوهش تاثیر فناوری تلفن همراه بر آگاهی، نگرش، عملکرد و میزان هموگلوبین A1C بیماران دیابتی نوع 2 بود.
    روش ها
    این پژوهش، یک مطالعه نیمه تجربی بود که در آن 81 نفر از بین مبتلایان به دیابت نوع دو به صورت تصادفی، انتخاب و به دو گروه آزمایش (43 =n) و شاهد (38 =n)، تقسیم شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، شامل پرسشنامه و برگه ثبت متغیر آزمایشگاهی بود. روایی و پایایی پرسشنامه از طریق روایی محتوایی و آلفای کرونباخ (75/0)، تایید گردید. داده ها به وسیله نرم افزار SPSS نسخه 17 و Lisrel و آزمون های آماری تی مستقل، تحلیل عاملی و کوواریانس، در سطح معنی داری 05/0 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    اختلاف آماری معنی داری بین دو گروه آزمایش و شاهد از لحاظ متغیرهای آگاهی (001/0p≤)، عملکرد (001/0p≤) و هموگلوبین A1C (001/0p≤) قبل و بعد از مداخله آموزشی مشاهده شد. به طوری که در افزایش میانگین نمرات آگاهی و عملکرد گروه آزمایش تفاوت معنی داری مشاهده گردید. همچنین در کاهش میانگین میزان هموگلوبین A1C بیماران گروه آزمایش اختلاف معنی داری مشاهده شد و شاخص های برازندگی نیز دارای برازش مناسب بود.
    نتیجه گیری
    حوزه سلامت، توان بالایی در بهبود سبک بهداشتی داشته و شاید پژوهش های بیشتر در زمینه کاربرد سلامت الکترونیکی بتواند توجه جدی سیاست گذاران بهداشتی را به استفاده از مدیریت الکترونیکی در سیستم بهداشت و درمان جلب نماید.
    کلیدواژگان: دیابت نوع دو، آگاهی، نگرش، عملکرد، هموگلوبین گلیکوزیله
  • سارا کارانجام، فرین کیانی یزدی، ناهید ظریف صنایعی صفحات 20-30
    مقدمه
    یادگیری الکترونیکی به عنوان یکی از شیوه های نوین آموزش، دستیابی به مهارت هایی را در سطوح بالاتر امکان پذیر می کند. هدف از این پژوهش مقایسه تاثیر آموزش مبتنی بر مورد به دو شیوه حضوری و الکترونیکی نابرخط (تالار گفتمان) بر میزان دانش و نگرش دانشجویان دندانپزشکی دوره عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز می باشد.
    روش ها
    این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی است که در سال تحصیلی 1393 بر روی 44 دانشجوی دندانپزشکی انجام شد. روش نمونه گیری تصادفی سازی بلوکی بود. به منظور سنجش میزان آگاهی از محتوای درسی، از هر دو گروه پیش و پس از تدریس آزمون کتبی گرفته شد. روایی سوالات، توسط اساتید بررسی و پایایی آن با استفاده از ضریب کودر-ریچاردسون برابر با 58%=20-KR محاسبه شد. برای ارزیابی نگرش دانشجویان نسبت به دو شیوه آموزشی از پرسشنامه چهارده سوالی با میزان پایایی 92/0=α، استفاده شد. به منظور تحلیل داده ها از آزمون های آماری تی زوجی، تی مستقل با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 18 استفاده شد. سطح معناداری قابل قبول برابر با 05/0= α می باشد.
    نتایج
    از لحاظ آماری میانگین نمره آگاهی اولیه در دو گروه آموزشی مشابه بود (647/0p=). در هر دو گروه افزایش معناداری در سطح آگاهی افراد پس از آموزش مشاهده شد (001/0p<). مقدار آگاهی افراد در دو گروه آموزشی قبل از آموزش نسبت به پس از آن به طور معناداری افزایش یافت. افزایش سطح آگاهی در زنان و مردان مشابه بود (822/0=p). ارتباط معناداری بین نگرش افراد با شیوه آموزش و سن شرکت کنندگان نبود.
    نتیجه گیری
    با توجه به یکسان بودن میزان یادگیری و نگرش دانشجویان در روش یادگیری الکترونیکی نابرخط (تالار گفتمان) و آموزش حضوری، و موثر بودن یادگیری الکترونیکی در کاهش زمان و صرفه جویی در هزینه ها و امکانات آموزشی، می توان از این شیوه نوین به عنوان بخشی از فعالیت های یادگیری در برنامه آموزشی پزشکی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: دانش، نگرش، آموزش، یادگیری
  • محبوبه نریمانی، بی بی عشرت زمانی، عاصفه عاصمی صفحات 31-39
    مقدمه
    پژوهش حاضر با مد نظر قرار دادن نظرات دانشجویان در خصوص میزان رعایت شایستگی های حرفه ای توسط اعضای هیئت علمی مراکز آموزش های الکترونیکی به بررسی رابطه بین میزان رضایت دانشجویان از آموزش های الکترونیکی بر حسب عوامل دموگرافیک و میزان رعایت شایستگی های حرفه ای توسط اعضای هیئت علمی این گونه از آموزش ها پرداخته است.
    روش ها
    روش پژوهش توصیفی- پیمایشی بود. جامعه آماری کلیه دانشجویان آموزش مجازی گروه مدیریت و علم اطلاعات دانشگاه اصفهان و پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و نمونه 226 نفر از این دانشجویان را شامل می شد که با روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شدند. اطلاعات با بکارگیری پرسشنامه محقق ساخته، جمع آوری شد. پایایی پرسشنامه از طریق ضریب آلفای کرونباخ، 94/0 محاسبه و روایی با روش روایی محتوایی و صوری، انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS، نسخه 19 و استفاده از میانگین، درصد و انحراف معیار و با آزمون های تی تک متغیره، تحلیل واریانس، ضریب همبستگی پیرسون، انجام شد.
    نتایج
    یافته ها نشان داد که رابطه معنادار و مستقیم بین میزان رضایت دانشجویان (با میانگین 65/2) و میزان رعایت شایستگی های حرفه ای توسط اعضای هیئت علمی آموزش الکترونیکی (با میانگین 24/3) وجود دارد. در بررسی تفاوت بین میزان رضایت دانشجویان از آموزش های الکترونیکی بر حسب عوامل دموگرافیک نتایج پژوهش نشان داد که تنها عامل سن تاثیرگذار بوده به صورتی که با افزایش سن میزان رضایت نیز افزایش یافته است (01/0P).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد بین میزان رعایت اساتید از معیارهای اخلاق حرفه ای و رضایت دانشجویان از دوره های الکترونیکی رابطه وجود دارد و این بدان معنی است که لازم است دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی بر آموزش معیارهای اخلاقی به اساتید تاکید بیشتری داشته و در این راستا، کارگاه ها و سمینارهای آموزشی برگزار کنند.
    کلیدواژگان: شایستگی حرفه ای، آموزش عالی، آموزش الکترونیکی، رضایت دانشجویان
  • مرجان سپه پناه، رضا موحدی، احمد یعقوبی فرانی صفحات 40-51
    مقدمه
    استفاده از اینترنت در آموزش از مقوله های مهم در دانشگاه ها محسوب می شود. در این راستا، هدف این مطالعه، بررسی نگرش دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص کاربرد اینترنت در آموزش است.
    روش ها
    پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نوع تحقیقات توصیفی- همبستگی است که به روش میدانی انجام شده است. جامعه آماری دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد واحد کرمانشاه 996 است که 269 نفر با استفاده از جدول مورگان و به روش نمونه گیری طبقه ای متناسب به عنوان نمونه انتخاب شد. ابزار پژوهش پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی آن با نظرات اعضای هیئت علمی علوم تربیتی دانشگاه آزاد و کشاورزی دانشگاه بوعلی سینا تایید شد. پایایی با ضریب آلفای کرونباخ (87/0)، تایید شد. برای تحلیل داده ها از آزمون های من ویتنی و کروسکالوالیس و نرم افزار SPSS نسخه 19 استفاده گردید.
    نتایج
    نتایج نشان داد دانشجویان نگرش مساعدی نسبت به استفاده از اینترنت در آموزش دارند. یافته های حاصل از آزمون من ویتنی، اختلاف معنی داری را بین نگرش دانشجویانی که از کامپیوترهای شخصی استفاده می کنند و افرادی که کامپیوتر شخصی ندارند، نشان داد. همچنین ضریب همبستگی اسپیرمن، همبستگی مثبت و معنی داری را بین به کارگیری اینترنت و نگرش دانشجویان نشان داد. علاوه بر این، بین اینترنت، به عنوان منبع پژوهشی و ارتباطی با نگرش دانشجویان همبستگی مثبت و معنی داری مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    به طور کلی مشخص شد دانشجویان نگرش مثبتی درباره استفاده از اینترنت در آموزش دارند و نگرش پایین تری درباره استفاده از اینترنت در آموزش نسبت به استفاده از آن در فعالیت های تحقیقی و ابزارهای ارتباطی دارند..
    کلیدواژگان: نگرش، تدریس، اینترنت، بکارگیری، آموزش
  • بهمن سعیدی پور، هانیه شهسواری * صفحات 52-61
    مقدمه

    هوش و ابعاد مختلف آن، بخش مهمی از حیات انسان را تشکیل می دهند و نقش برجسته ای در پیشرفت بشر در تمامی جنبه های زندگی دارند. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر هوش فضایی، بر میزان به کارگیری راهبردهای فراشناختی انجام شد.

    روش ها

    برای اندازه گیری هوش فضایی از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد که پایایی آن با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ، 84% برآورد شد. برای سنجش فراشناخت دانشجویان، از پرسشنامه پینتریچ و دی گروت استفاده شد که اعتبار کلی این پرسشنامه در اجرای نهایی آن 89% بود. روایی ابزار تحقیق با نظر اصلاحی کمیته تحقیق ارتقا یافت و توانست 75% از واریانس متغیرهای تحقیق را تبیین کنند. نتایج با استفاده از روش های تحلیل رگرسیون چندمتغیره و تحلیل مسیر مورد تحلیل و در نهایت مدل برازش پیشنهادی با استفاده از نرم افزار لیزرل نسخه 50/8 مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    یافته ها نشان داد که هوش فضایی تاثیر مثبت و معناداری بر به کارگیری راهبردهای فراشناختی دارد (007/0 =p) و الگوی تحقیق برازش خوبی از داده های دنیای واقعی داشته است.

    نتیجه گیری

    هوش فضایی تاثیر معناداری بر به کارگیری راهبردهای فراشناختی دارد و در نتیجه باعث پیشرفت تحصیلی یادگیرندگان می شود

    کلیدواژگان: فضایی، هوش، فراشناختی، راهبردها، دانشجویان
  • لیلا کریمی جوزستانی، احمد یارمحمدیان، مختار ملک پور صفحات 62-69
    مقدمه
    بهره گیری از مهارت های فراشناختی یکی از مهمترین اهداف راهبردی برای بالفعل نمودن توانایی های بالقوه یادگیرندگان است. هدف پژوهش حاضر بررسی اثر آموزش مردر بر بهبود عملکرد تحصیلی کودکان با اختلال یادگیری املا است.
    روش ها
    روش پژوهش حاضر، از نوع آزمایشی است. جامعه آماری کلیه دانش آموزان سوم دبستان در استان اصفهان و در سال تحصیلی 92-1391 بود. روش نمونه گیری از نوع تصادفی خوشه ایچندمرحله ای بود. حجم نمونه بر اساس نظر دلاور در تحقیقات آزمایشی، 30 دانش آموز با اختلال یادگیری املا و در هر گروه 15 دانش آموز بود. ابزار گردآوری داده ها، آزمون اختلال املا یارمحمدیان و کوسنج بود که روایی محتوایی این آزمون بر اساس درجه توافق با استفاده از ضریب هماهنگی کندال 75/0 تا 82/0 و پایایی این آزمون بر اساس ضریب آلفا 76/0 تا 84/0 گزارش شده است، و آزمون هوشی وکسلر بود. آزمون اختلال املا یارمحمدیان و کوسنج، به عنوان پیش آزمون در هر دو گروه اجرا شد. سپس گروه آزمایش به مدت 10 هفته با روش مردر آموزش دیدند و داده ها با استفاده از روش آماری تحلیل کواریانس به کمک نرم افزار SPSS نسخه 22، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    یافته ها نشان داد میزان بهبود عملکرد تحصیلی املا در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل که برنامه آموزشی را دریافت نکرده بودند، بیشتر بود (001/0p<).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش می توان نتیجه گرفت مداخلات فراشناخت به عنوان یکی از مهارت های زیربنایی در امر یادگیری فعال می تواند در کلینیک ها، مدارس و حتی مراکز یادگیری پیش دبستانی و خانواده ها برای رویکردی موثر در جلوگیری از بروز و درمان ناتوانی های یادگیری موثر باشد.
    کلیدواژگان: اختلال یادگیری، املا، روش مردر
  • امیر بروفر، سارا صادقی، سجاد شکوهیار صفحات 70-84
    مقدمه
    در این مطالعه از مدل موفقیت سیستم های اطلاعات دلون و مکلین در ارزیابی میزان موفقیت سیستم آموزش الکترونیکی بیمه سامان با تمرکز بر کاربردهای فردی سیستم های اطلاعاتی از دیدگاه کاربران درون سازمانی استفاده شده است.
    روش ها
    روش انتخابی و بار گرفته شده در این تحقیق، روش توصیفی- پیمایشی با روش نمونه گیری تصادفی ساده می باشد. جامعه آماری 200 نفری تحقیق را مدیران، رئیس ها و کارشناسان شرکت بیمه سامان که حداقل یکبار تجربه حضور در دوره های آموزش الکترونیکی را دارا می باشند تشکیل می دهند. از مدل معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار SMARTPLS نسخه 2 برای بررسی مسایل مربوط به روایی و پایایی سازه ها و روابط علی بین سازه ها و قدرت تبیین آنها استفاده شد. ابزار جمع آوری داده پرسشنامه می باشد که روایی پرسشنامه بر اساس نظر خبرگان مورد سنجش قرار گرفت و همچنین آلفای کرونباخ برای سنجش پایایی آن 953/0 محاسبه شد.
    نتایج
    یافته های تحقیق بیانگر آن است که کیفیت سیستم و کیفیت اطلاعات و کیفیت خدمات هر سه به طور غیرمستقیم تاثیر بر موفقیت سیستم آموزش الکترونیکی، عمدتا از طریق رضایت کاربر دارند و در ارتباط با متغیر های استفاده از سیستم، رضایت کاربر و سود خالص، بیشترین تغییرات به ترتیب مرتبط با متغیرهای کیفیت اطلاعات، استفاده از سیستم و رضایت کاربر می باشد.
    نتیجه گیری
    برای افزایش رضایت دانشجویان و در نهایت تحت تاثیر قرار دادن موفقیت سیستم آموزش الکترونیکی، در دسترس بودن یک سیستم آموزش الکترونیکی کاربر پسند و تعاملی به همراه ارائه اطلاعات بروز، مرتبط و مورد نیاز کاربران و ارائه خدمات پشتیبانی مناسب با اهمیت می باشد.
    کلیدواژگان: موفقیت سیستم های اطلاعاتی، آموزش از دور، کیفیت سیستم، کیفیت اطلاعات، کیفیت خدمات، دلون مکلین
|
  • Mohammad Akbari Booreng Pages 1-7
    Introduction
    Factors affecting student attitudes is an important factor influencing their educational success. This study is aimed and designed to survey the students’ feeling of presence and its relationship with attitude toward virtual course.
    Methods
    This study uses descriptive statistical methods to devise correlations. The sample population includes professors and students of the following universities: Amir Kabir، Elmo san’at، Khaje Nasiroddine Toosi، Olumo Hadis. In the quantitative analysis، 650 individuals were selected through accidental categorical methods. The information was collected by means of the questionnaire “presence feeling and attitude toward virtual environment”. Data was analyzed by inferential and descriptive statistics by means of SPSS.
    Results
    The results showed that the students had higher than middle presence of feeling and are in low levels with regard to real feeling and participation. There was no correlation between a feeling of presence and the students’ gender but a correlation between feelings of presence the university that they attend was evident، and varied for each university.
    Conclusion
    According to the results and the sense of presence on the attitude of students، attention to student presence in electronically environments is so necessary.
    Keywords: Presence, Attitude, E, Learning, Student, Higher Education
  • Mandana Goodarzi, Mohammad Ali Javadi Bora, Mehran Farajollahi Pages 8-19
    Introduction
    Technological progress and its impact on the social context are so vast that their healthcare field has been affected by these changes. So، research and development in the field of mobile technologies and techniques for data transfer and the adoption and implementation of health education in this way seems indispensable.
    Methods
    This study was a randomized controlled trial. A total of 81 type II diabetes patients were randomly assigned into two groups: the experimental Group (n= 43) and control group (n= 38). Educational Short Message Service (SMS) was sent to the cellphones of the members of the experimental group. Data were collected through valid questionnaires (α= 0. 75)، the laboratory sheet reporting the patients’ KAP and HbA1C before and after the education via mobile phone and the demographic characteristic list.. Data gathering was run at the baseline of the study and after three months intervention and by SPSS17 and Lisrel software، using chi- square، Factor Analysis and ANCOVA، and the significance level of 0. 05.
    Results
    The results of this study showed that the experimental group compared with the control group improved significantly in knowledge (p≤ 0. 001)، practice (p≤ 0. 001) and HbA1C (p≤ 0. 001) Also، the fitness indicators exhibited a proper fit.
    Conclusion
    The findings of this investigation showed that intervention using SMS via cellphone was effective in the management of type II diabetes mellitus (DM). Mobile health، with high potential in improving health، lifestyle، and perhaps more research in the field of e-Health applications could be taken into consideration as policymakers and health care providers to use electronic management in health system.
    Keywords: Diabetes Mellitus Type 2, Knowledge, Attitude, Practice, HbA1C
  • Sara Karanjam, Farin Kiany Yazdi, Nahid Zarifsanaiey Pages 20-30
    Introduction
    E-learning as one of the new methods of learning makes it possible to achieve skills at higher levels without time and space constraints. The purpose of this research was to compare the effect of case-based learning in two ways of personal and off-line (forum) E-learning on the knowledge and attitudes of undergraduate medical students of Shiraz University of Medical Sciences.
    Methods
    This is a semi-experimental research، which was conducted on 44 dental students in the academic year of 2014. Sampling was a block randomizing. Both groups were given written exams before and after teaching in order to evaluate the participants’ awareness and knowledge of the content، the satisfaction level and attitudes of both groups were questioned by the application of an exam following the Likert scale format of 1-5. In this study، a paired samples t-test was used for comparing students’ pretest and posttest scores in each group، and an independent samples t-test was run for comparing the changes in scores، students’ attitudes، and satisfaction in both groups. In case of derivation from the normal distribution hypothesis، non-parametric equivalents were used in these tests. The acceptable significant level was α=0. 05.
    Results
    The mean score of primary awareness in both groups of personal and E-learning was statistically the same (p=0. 647). A significant increase was observed in the awareness level of people after the application of learning (p<0. 001). The awareness of people in personal and E-learning groups before learning (median=2) was significantly increased compared to that after learning (personal: median=5 and electronic: median=6). The increase of awareness in personal and E-learning groups was statistically the same (p=0. 216). Generally، the increase of awareness level was similar in women and men (p=0. 822). There was not a significant relationship between people’s attitude with the learning method and age of the participants.
    Conclusion
    Given that the learning and attitudes of students in off-line (forum) E-learning and personal learning was the same، and regarding the effectiveness of E-learning in time reduction and saving of costs and educational facilities، this new method can be used as a part of learning activities in medical learning program.
    Keywords: Case Based Learning_Personal Learning_Off_line (Forum) E learning_Knowledge_Attitudes
  • Mahboobe Narimani, Bibi Eshrat Zamani, Asefeh Asemi Pages 31-39
    Introduction
    The main purpose of the present study was to investigate the relationship between the degree of the students'' satisfaction from electronic education and the degree of observing morality and vocational qualifications by the faculty members of electronic education from the students'' viewpoints.
    Methods
    The present study was applicative and it was conducted through descriptive-survey method. The statistical population was all virtual education students (N=550) in Isfahan University and the nursing and midwifery group of Isfahan medical sciences. The statistical sample was estimated 226 and they were selected by random clustering sampling method. The information was collected via the researcher-made questionnaire with 60 items. The reliability of the questionnaire was calculated 0. 94 through Cronbach alpha coefficient. The data analysis was conducted through mean، percentage and standard deviation at descriptive level and mono-variable t-test، variance analysis، and Pearson correlation coefficient at inferential level.
    Results
    The results showed that the degree of the students'' satisfaction from electronic education was 2. 65. Moreover، the achieved mean regarding the degree of observing morality and vocational qualifications by the faculty members was 3. 24. Further، the results indicated that there was a significant and direct relationship between the students'' degree of satisfaction and the degree of observing vocational morality by the faculty members of electronic education. In examining the difference between the students'' satisfaction from virtual education according to demographic factors، the results showed that just the age factor was effective P<0. 01.
    Conclusion
    The results of the current study، along with other conducted research، have indicated that there are relation between students’ satisfaction with the rate of observing professors’ morality and vocational qualifications. This means that there should be more instructions about ethical professional issues. More ethical and moral workshops and seminars are suggested.
    Keywords: Vocational Morality, Vocational Qualification, Higher Education, Electronic Education, The Students\ Satisfaction
  • Marjan Sepahpanah, Reza Movahedi, Ahmad Yaghoubi Farani Pages 40-51
    Introduction
    Today، The use of the Internet in the university is a major issue. The purpose of this study was the study of students'' attitudes towards the use of internet in education at Azad University Graduate Students in Kermanshah.
    Methods
    The current research study done by a surveying method is a type of applied، descriptive and correlation research. The statistical population was the graduate students in Azad University of Kermanshah (N=996). Of those students 269 were selected based on the Morgan''s Table and a stratified sampling method. The researchers tool was a questionnaire structured into five parts: the first part included the demographic features of the respondents as the independent variables; the second part was the dependent variable section which included 20 questions about the students'' attitudes in regards to the use of internet، other sections included the students'' attitudes regarding internet as an instructional tool (4 question)، internet as a research tool (8 questions)، and internet as a communication tool (8 questions). The questionnaire''s questions were validated by the experts'' reviewing from both Azad University of Kermanshah and Bu Ali Sina University. The Cronbach''s alpha coefficient was used to assess the reliability of the questionnaire and it was 87 percent. In addition، Mann-Whitney، Kruskal-Wallis، and Spearman correlation coefficient were used to analyze the data (P=0. 05). Also it used SPSS software (Version19) for analysis.
    Results
    The results showed that the students have suitable attitudes towards the use of the Internet in education. The findings of the Mann-Whitney test showed no significant difference between students who use computers and those who do not use personal computers. The Spearman correlation coefficient showed a significant correlation between Internet use and students'' attitudes. In addition، a significant correlation was observed between the Internet as a source of research (rs=0. 164، P= 0. 036) and communication recourse (rs= 0. 717، P= 0. 000) with students'' attitude.
    Conclusion
    In general، it was found that students have a positive attitude towards the use of Internet in education، however a slightly lower positive attitude about the use of the Internet in education to use in research activities and communication tools.
    Keywords: Attitude, teaching, internet, application, training
  • Bahman Saeidi Pour, Hanieh Shahsavari Pages 52-61
    Introduction

    Intelligence and its various aspects are some parts of human existence that has a prominent role in the prosperity of human life in all areas of life. The purpose of this study was to evaluate the influence of spatial intelligence on the extent of the use of meta-cognitive strategies.

    Methods

    To collect data، the researcher made a questionnaire that was used to measure spatial intelligence. The stability of the research instrument on the basis of Alfa Chronbach coefficient was about 84%. To assess students'' meta-cognition، Pint rich and De Grout’s questionnaire was used. The general validity of this questionnaire in the last application was 89%. Reliability of the research instrument was improved using amending ideas of research committee so that it could determine 75% of the reach variable variances.

    Results

    Results were analyzed using the multivariable regression analysis methods and path analysis. Finally the proposed fit model was analyzed using LISREL software. Findings showed that spatial intelligence has a significant and positive effect on meta-cognitive strategies. According to the obtained results، we can say that the research model has had good fit from the real world data.

    Conclusion

    Thus، it was concluded that spatial intelligence has had significant effects on the use of meta-cognitive strategies، and thus، lead to improve student learning.

    Keywords: Spatial, Intelligence, Meta, Cognitive, Strategies, Students
  • Leila Karimi Jozestani, Ahmad Yarmohamadian, Mokhtar Malekpur Pages 62-69
    Introduction
    One of the most important strategic goals for actualizing learners'' potential abilities is using meta cognitive skills. The purpose of the present study is to examine the effect of education of Murder on the improvement of academic performance among children with learning disorder of spelling.
    Methods
    Study Design was Experimental، of the pre-test post-test type with the control group. The statistical population on the study included all students of grade 3 with dictation learning disorder in Isfahan province during the academic year 2012-2013. The sampling method was assigned by cluster random sampling. Following Delavar (2000)، the study assigned 30 students with dictation learning disorder and divided them into two groups، each with 15 students. The tools used for data collection was the Yarmohamadian''s and Kosanj''s impairment test (2011) and Wechsler Intelligence Test. The content validity of the test based on the degree of agreement using Kendall''s correlation coefficient was 0. 75 to 0. 82 and its reliability based on the coefficient α was reported as. 76 to. 84. Test of Yarmohammadian and Kosanj was given to both groups as the pretest. Then، the test group was educated by MURDER method for 10 weeks and the data was analyzed by the statistical covariance analysis (Ancova)، using SPSS software، version 22.
    Results
    The results showed that improvement in the experimental group’s spelling was more than that in the control group who didn’t receive the educational program (p<0. 001).
    Conclusion
    In general، according to the results of the research it can be concluded that meta cognitive intervention is one of the basic skills for effective learning and can be fruitful as an effective approach in clinics، schools and even in preschools and also for families to prevent the emergence of learning disabilities and to help their treatment.
    Keywords: Learning Disabilities, Dictation, MURDER Method
  • Amir Boroufar, Sara Sadeghy, Sajjad Shokohyar Pages 70-84
    Introduction
    This study has used the Delone-McLean model of information success system to assess the degree of success of the Saman Insurance e-education system by focusing on individual application of information systems from the perspective of intra-organizational users.
    Methods
    The descriptive-survey method and simple random sampling was employed for sampling. The statistical population consisted of 200 individuals who were managers، heads، and experts of Saman Insurance who had participated in e-education courses at least once. The structural equation model (SEM) was implemented using SMARTPLS version 2 to test the measurement method and SEM. A questionnaire was used to collect data. The validity of the questionnaire was assessed by expert opinion and Cronbach’s α was assessed the reliability of the questionnaire at 0. 95.
    Results
    The results revealed that the quality of the system، quality of information، and quality of services indirectly effect the success of e-education as determined by user satisfaction. The greatest changes in using the system، user’s satisfaction and net benefits were recorded from quality of information، using the system، and user satisfaction، respectively.
    Conclusion
    Improving student satisfaction assures the success of an e-education system. The relevant factors for this are accessibility to a user-friendly and interactive e-education system، access to updated and relevant information required by users، and suitable support services.
    Keywords: Success, Information Systems, E, education, Quality of System, Quality of Information, Quality of Services, Delone, Mclean